TSYR

Shindō Yōshin Ryū on klassinen japanilainen jūjutsu-koulukunta (koryū), joka on perustettu myöhään samurai-aikakaudella vuonna 1864. Shindō Yōshin Ryūlla on rikkaat juuret japanilaisissa taistelutaidoissa, ja se sisältää harjoittelua sekä aseiden kanssa että ilman. Nykypäivänä harjoiteltava Shindō Yōshin Ryū on levinnyt Yukiyoshi Takamuran (1928-2000) kautta. Sensei Takamura uudisti ja mukautti lajin perinteitä, mistä tulee nimi Takamura-ha Shindō Yōshin Ryū (TSYR).

Sensei Takamura opetti 1950-luvulla lajia Uppsalassa ja 1960-luvulta lähtien Yhdysvalloissa, jossa hän perusti Takamura-ha Shindō Yōshin Kai -järjestön vuonna 1968 vaaliakseen lajin säilymistä.

Tällä hetkellä Takamura-ha Shindō Yōshin Kai -järjestöä johtaa sensei Toby Threadgill.

Shindō Yōshin Ryū:ssa harjoiteltavat tekniikat jaetaan perinteiseen tapaan kolmeen oppitasoon: Shoden, Chūden ja Jōden. Jokaisella tasolla on oma vastaava opetuslisenssi. Lajissa ei ole käytössä modernia kyū/dan -vyöarvojärjestelmää. Lajissa ei myöskään ole kilpailutoimintaa.

Shindō Yōshin Ryū on ollut erittäin suuri vaikuttaja Wadō-ryū karateen, joka on yksi Japanin merkittävimmistä ja maailmalla laajimmalle levinneistä karatetyyleistä.

Lue lisää Shindō Yōshin Ryū:sta:
Wikipedian artikkeli
Takamura-ha Shindō Yōshin Kai -järjestö